Porcii Vietnamezi sunt o rasa de porci de talie mai mica fata de porcii autohtoni, acestia sunt de culoare neagra si sunt mult mai usor de intretinut in comparatie cu porcul "romanesc". Hraniti mai sanatos, mai supli, mult mai gustosi, carnea lor nu contine colesterol, purceii vietnamezi sunt la mare cautare. Această specie are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sănătoasă, deoarece nu conţine colesterol. Porcii Vietnamezi mai sunt numiti si "porcii ecologici", deoarece acestia sunt ierbivori. Vietnamezii sunt porci de carne fara colesterol. Cresterea porcilor vietnamezi este mai usoara decât cea a porcilor autohtoni. Vietnamezul poate trai foarte bine cu furaje de origine vegetală, cu tărâţe, mere, varză sau iarbă pentru că porcul vietnamez este vegetarian. Porcii vietnamezi spre deosebire de cei autohtoni nu pot atinge greutatea de 200, 300 kilograme. Porcul Vietnamez la maturitate nu depaseste greutatea de 120 maxim 130 kilograme. Cresterea porcilor vietnamezi este o foarte buna si profitabila afacere de familie, investitia initiala se recupereaza in primul an. Creşterea purceluşilor vietnamezi este o afacere de familie rentabilă. Cheltuielile nu sunt mari, iar investiţiile se recuperează din primul an. Această rasă de porci consumă mai puţină hrană zilnic, comparativ cu cel românesc.
Salut. Scrie in materialul de mai sus ca Vienamezii sant porci
de carne fara colesterol. :))))) Ia m vazut doar la TV dar m i s au parut oameni ca si noi. Am glumit. Paste fericit si HRISTOS A INVIAT
Referitor la continutul de colesterol nu vreau sa intru in polemici din simplul motiv ca nu cresc astfel de porci insa asupra faptului ca porcul vietnamez este ierbivor, va contrazic vehement.
Porcul vietnamez, inainte de a fi vietnamez, este porc.
La scoala invatam ca mamiferele sunt, dupa hrana pe care o consuma, ierbivore, carnivore si omnivore.
La carnivore ni se da exemplu cainele. La ierbivore, vaca.
La omnivore, surpriza, porcul.
Omnivor inseamna ca acest animal consuma atat vegetale cat si carne (sub diverse forme).
Intestinul gros, stomacul, dentitia etc. toate releva clar faptul ca porcul (inclusiv vietnamezul) este omnivor, deci se hraneste si cu produse origine animala nu doar vegetala.
Turnati in padoc niste sange, de gaina sa spunem, si urmariti reactia "asiaticilor"! ;)
Uitati raspunsul care l-am oferit unui alt domn care a incercat sa dea peste cap aceste afirmatii, precum ca nu exista continut de colesterol in carnea de porc vietnamez. Contine, dar nivelul de colesterol este extrem de mic si credeti-ma, niciodata nu am sa incerc sa hranesc acesti porci cu altceva decat furaje de buna calitate, fara premixuri de sinteza si chiar si fara sange. Nici pana acum, nu a prezentat acel buletin de analiza.
"
Stimate Domn, eu nu contrazic cele spuse de Dvs. si chiar va rog sa scanati acel buletin de analize si sa mi-l aratati, mie si totodata si celorlalti care cred ca aceasta carne nu ar avea colesterol. Afirmatiile mele si acest text au ca fundament informatiile publicate in diverse surse mass media. Printr-un simplu search pe motoarele de cautare, cele afirmate de mine sunt confirmate pe foarte multe site-uri de specialitate. Daca laboratorul la care ati apelat Dvs., si care a stabilit nivelul colesterolului la carnea de porc vietnamez, este acreditat si recunoscut de forumurile abilitate, cu siguranta testarea Dvs. ar da peste cap toate teoriile si studiile legate de acest aspect.
Va prezint mai jos informatiile nutritionale ale carnii de porc vitnamez:
Nutrient: Cantitate medie in 100g produs: Cantitate min.: Cantitate max:
Apa 70.720 g - -
Energie 157.000 kcal - -
Energie 658.000 kj - -
Proteine 21.400 g - -
Total lipide (grasimi) 7.260 g - -
Cenusa 0.520 g - -
Carbohidrati, prin diferenta 0.090 g - -
Fibre alimentare - - -
Total zaharuri - - -
Calciu, Ca 15.000 mg - -
Fier, Fe 1.230 mg - -
Magneziu, Mg 15.000 mg - -
Fosfor, P 129.000 mg - -
Potasiu, K 85.000 mg - -
Sodiu, Na 40.000 mg - -
Zinc, Zn 2.920 mg - -
Cupru, Cu 0.239 mg - -
Mangan, Mn 0.071 mg - -
Seleniu, Se 40.300 mcg - -
Vitamina C, total acid ascorbic - - -
Tiamina, Vitamina B1 0.040 mg - -
Riboflavina (Vitamina B2) 0.188 mg - -
Niacina 1.380 mg - -
Acid pantothenic 0.566 mg - -
Vitamina B-6 0.021 mg - -
Total folati 3.000 mcg - -
Acid folic - - -
Folate, food 3.000 mcg - -
Folati, DFE 3.000 mcg_DFE - -
Vitamina B-12 0.480 mcg - -
Vitamina A, UI - - -
Vitamina A, RAE - - -
Retinol - - -
Vitamina E (Alfa-Tocoferol) 0.090 mg - -
Beta tocoferol - - -
Gamma tocoferol 0.020 mg - -
Delta tocoferol - - -
Vitamina K (filoquinona) - - -
Acizi grasi, total saturati 2.990 g - -
Acizi grasi saturati 4:0 - - -
Acizi grasi saturati 6:0 - - -
Acizi grasi saturati 8:0 - - -
Acizi grasi saturati 10:0 - - -
Acizi grasi saturati 12:0 - - -
Acizi grasi saturati 14:0 0.085 g - -
Acizi grasi saturati 15:0 - - -
Acizi grasi saturati 16:0 1.548 g - -
Acizi grasi saturati 17:0 0.022 g - -
Acizi grasi saturati 18:0 1.304 g - -
Acizi grasi saturati 20:0 0.020 g - -
Acizi grasi saturati 22:0 0.011 g - -
Acizi grasi, total mononesaturati 2.126 g - -
Acizi grasi mononesaturati 14:1 - - -
Acizi grasi mononesaturati 15:1 - - -
Acizi grasi mononesaturati 16:1 nediferentiati 0.094 g - -
Acizi grasi mononesaturati 18:1 nediferentiati 1.991 g - -
Acizi grasi mononesaturati 20:1 0.041 g - -
Acizi grasi mononesaturati 22:1 nediferentiati - - -
Acizi grasi, total polinesaturati 0.738 g - -
Acizi grasi polinesaturati 18:2 nediferentiati 0.547 g - -
Acizi grasi polinesaturati 18:3 nediferentiati 0.016 g - -
Acizi grasi polinesaturati 18:3 n-3 c,c,c 0.016 g - -
Acizi grasi polinesaturati 18:3 n-6 c,c,c - - -
Acizi grasi polinesaturati 18:4 - - -
Acizi grasi polinesaturati 20:2 n-6 c,c 0.029 g - -
Acizi grasi polinesaturati 20:3 nediferentiati - - -
Acizi grasi polinesaturati 20:4 nediferentiati 0.146 g - -
Acizi grasi polinesaturati 20:5 n-3 - - -
Acizi grasi polinesaturati 22:5 n-3 - - -
Acizi grasi polinesaturati 22:6 n-3 - - -
Acizi grasi, total trans 0.110 g - -
Colesterol 0.050 mg - -
Alcool etilic - - -
Cofeina - - -
Teobromina - - -
Betacaroten - - -
Alfacaroten - - -
Betacriptoxantina - - -
Licopen - - -
Luteina + zeaxantina"
se hraneste domnule cosmin cu tot ce-i dai... conteaza ce-i dai sa manance...eu am vazut la cineva vietnamezi care manca laturi, pt ca asta-i dadea!eu cresc porci vietnamezi in gospodaria proprie, dar cine vine sa-ivada, vede si ce mananca. si cainele daca-i dai morcovi din supa,mananca!sau mere,sau mai stiu eu ce... totul tine cu ce hranesti porcul...
nu tineti cont de mesajul de la "gita". sunt convins ca nu cresteti porcii intr-un complex specializat in cresterea suinelor si nici nu le administrati programe performante de furajare pentru a intarca un purcel la varsta de 5 saptamani. in conditii gospodaresti se intarca de preferat la 8 saptamani, dar daca scroafa are putini purcei, a dus in conditii bune perioada de lacatite si intentionati sa ma extindeti matca, va sfatuiesc sa-i mai lasati inca 2-3 saptamani.
scroafa se da la vier in primele 5 zile dupa intarcare si se repeta monta si a doua zi sau se lasa cu vierul.
eu nu am de vanzare, iar din cate am inteles purcelul la varsta de 2-2.5 luni, este intre 80 si 150 euro/buc. da, aceeasi procedura se aplica si la vierusii de vitnamez.
Si dumneavoastra aveti exemplare foarte frumoase.Eu am mai cumparat acum o familie mai mica de varsta si vreau sa extind putin .Stiu ca atunci cand e nevoie tai porc, crescut in curte, fara concentrate, de nici un fel si mancam sanatos cat de cat.
Sarbatori fericite!
Am si eu la Zimnicea porci vietnamezi, am doua familii din cate trei purcele si un vier.Tai de doi ani dar analiza pentru colestrol nu le-am facut deoarece asta inseamna sa merg la un institut din Bucuresti si atunci cand trebuie sa pregatesc bunatatile numai de drumuri nu imi vine. Uitati-ii si pe ai mei: www.porcivietnamezi.com Bafta tuturor si CRACIUN FERICIT!
Nu am facut niciodata poze la carcasa de porc. Sacrificare, de obicei, o fac in abator, iar acolo exista un flux tehnologic unde nu-si au loc si genul acesta de activitati. Daca voi face vreodata, fiti convins ca pozele vor aparea aici. Totusi, ce relevanta ar avea pt dvs. o poza cu o carcasa de porc vietnamez?
Zic si eu cateva avantaje ale porcilor vietnamezi.
1. Mare precocitate (porcii vietnamezi ating maturitatea sexuală la vârsta de 4 luni).
2. Au imunitate ridicată. Nu sunt predispusi la boli ca un porc alb obişnuit. Spre deosebire de porcul alb, nu necesita vaccinare constanta.
3. Scroafa vietnameza are psihicul echilibrat ( nu se creaza probleme în grija puilor), un instinct matern bine dezvoltat şi o curăţenie speciala.
4. Rasa este bine adaptata la iernile aspre mai degrabă din Europa Centrală şi Canada.
5. Fecunditatea mare (la prima fătare este, de obicei 5-10 purcei la următoarele - 8 - 17, numărul maxim înregistrat de purcei la o fătare - 28. buc)
6. Inaltă productivitate (9-10 luni, porcul vietnamez ajunge la 50-65 kg).
7. Consum redus de alimente. Cereale măcinate pe fiecare zi 300-400 gr. Cu mancarea pe care o consuma un porc obişnuit se poate creşte 5-6 porci vietnamezi. Principalul tip de aliment este iarbă în timpul verii şi fân în timpul iernii.
In ceea ce priveste costul de furaje (care în fapt determină costul de carne), porcul vietnamez este mult mai profitabil decât un porc ordinar. Puteţi efectua un astfel de experiment: puneti într-o celulă, dupa intarcare, la 2 luni, un porc normal, şi în alta - 5 porci vietnamezi (dimensiunea lor mica permite acest lucru). Hrana pentru animale în ambele celule aceeaşi calitate şi cantitate. În cele din urmă, după 6 luni porcul obişnuit va cantari 110 kg. şi porcul vietnamez doar 45 - 60 kg, dar din moment ce există 5 bucati greutatea lor depăşeşte 265 kg.. Şi la aceeaşi hrană.
8. Alt avantaj la porcul vietnamez. La sacrificare procentul de deşeuri este de doar de 12% pentru vietnamez şi 30% la porc normal.
9. Carnea porcului vietnamez este considerată o delicatesă nu numai pentru gustul său, dar de asemenea, pentru un număr de proprietăţi unice şi folositoare. De exemplu nu numai ca nu conţine colesterol dar facilitează la scoaterea acestuia din corpul omului.
Aceste informatii le-am tradus din limba Rusa.
Am cumparat si eu acum un an 2 purcele si un vier.
O purcea a fatat 2 purcele si 6 vieri. Acum purcelusii au aproape 4 luni si sunt foarte frumosi si dragalasi.
ff frumosi!ce mai conteaza colesterolul?daca am manca macar sanatos!"facem"colesterol si pe baza de stres."o familie fericita"-pana la Craciun.{ma refer la poza din album}
Nu vindeti o pereche*(un mascul si o femela) de purcei? Sau macar o femela.As dori sa tin si eu niste porci vietnamezi. la ce pret este un purcel proaspat intarcat? va multumesc.
din moment ce eu nu vand, nici nu pot vehicula vreun pret. cei care cresc si comercializeaza sunt in masura sa va faca o oferta de preturi in acest sens.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
de carne fara colesterol. :))))) Ia m vazut doar la TV dar m i s au parut oameni ca si noi. Am glumit. Paste fericit si HRISTOS A INVIAT
maturitatea la cat este?
porcusoriivietnamezi.blogspot.com
neamt 0758740584 . pret atractiv.
daca are cineva de vinzare purcei vietnamezi ! Sunt din Iasi !
Porcul vietnamez, inainte de a fi vietnamez, este porc.
La scoala invatam ca mamiferele sunt, dupa hrana pe care o consuma, ierbivore, carnivore si omnivore.
La carnivore ni se da exemplu cainele. La ierbivore, vaca.
La omnivore, surpriza, porcul.
Omnivor inseamna ca acest animal consuma atat vegetale cat si carne (sub diverse forme).
Intestinul gros, stomacul, dentitia etc. toate releva clar faptul ca porcul (inclusiv vietnamezul) este omnivor, deci se hraneste si cu produse origine animala nu doar vegetala.
Turnati in padoc niste sange, de gaina sa spunem, si urmariti reactia "asiaticilor"! ;)
"
Stimate Domn, eu nu contrazic cele spuse de Dvs. si chiar va rog sa scanati acel buletin de analize si sa mi-l aratati, mie si totodata si celorlalti care cred ca aceasta carne nu ar avea colesterol. Afirmatiile mele si acest text au ca fundament informatiile publicate in diverse surse mass media. Printr-un simplu search pe motoarele de cautare, cele afirmate de mine sunt confirmate pe foarte multe site-uri de specialitate. Daca laboratorul la care ati apelat Dvs., si care a stabilit nivelul colesterolului la carnea de porc vietnamez, este acreditat si recunoscut de forumurile abilitate, cu siguranta testarea Dvs. ar da peste cap toate teoriile si studiile legate de acest aspect.
Va prezint mai jos informatiile nutritionale ale carnii de porc vitnamez:
Nutrient: Cantitate medie in 100g produs: Cantitate min.: Cantitate max:
Apa 70.720 g - -
Energie 157.000 kcal - -
Energie 658.000 kj - -
Proteine 21.400 g - -
Total lipide (grasimi) 7.260 g - -
Cenusa 0.520 g - -
Carbohidrati, prin diferenta 0.090 g - -
Fibre alimentare - - -
Total zaharuri - - -
Calciu, Ca 15.000 mg - -
Fier, Fe 1.230 mg - -
Magneziu, Mg 15.000 mg - -
Fosfor, P 129.000 mg - -
Potasiu, K 85.000 mg - -
Sodiu, Na 40.000 mg - -
Zinc, Zn 2.920 mg - -
Cupru, Cu 0.239 mg - -
Mangan, Mn 0.071 mg - -
Seleniu, Se 40.300 mcg - -
Vitamina C, total acid ascorbic - - -
Tiamina, Vitamina B1 0.040 mg - -
Riboflavina (Vitamina B2) 0.188 mg - -
Niacina 1.380 mg - -
Acid pantothenic 0.566 mg - -
Vitamina B-6 0.021 mg - -
Total folati 3.000 mcg - -
Acid folic - - -
Folate, food 3.000 mcg - -
Folati, DFE 3.000 mcg_DFE - -
Vitamina B-12 0.480 mcg - -
Vitamina A, UI - - -
Vitamina A, RAE - - -
Retinol - - -
Vitamina E (Alfa-Tocoferol) 0.090 mg - -
Beta tocoferol - - -
Gamma tocoferol 0.020 mg - -
Delta tocoferol - - -
Vitamina K (filoquinona) - - -
Acizi grasi, total saturati 2.990 g - -
Acizi grasi saturati 4:0 - - -
Acizi grasi saturati 6:0 - - -
Acizi grasi saturati 8:0 - - -
Acizi grasi saturati 10:0 - - -
Acizi grasi saturati 12:0 - - -
Acizi grasi saturati 14:0 0.085 g - -
Acizi grasi saturati 15:0 - - -
Acizi grasi saturati 16:0 1.548 g - -
Acizi grasi saturati 17:0 0.022 g - -
Acizi grasi saturati 18:0 1.304 g - -
Acizi grasi saturati 20:0 0.020 g - -
Acizi grasi saturati 22:0 0.011 g - -
Acizi grasi, total mononesaturati 2.126 g - -
Acizi grasi mononesaturati 14:1 - - -
Acizi grasi mononesaturati 15:1 - - -
Acizi grasi mononesaturati 16:1 nediferentiati 0.094 g - -
Acizi grasi mononesaturati 18:1 nediferentiati 1.991 g - -
Acizi grasi mononesaturati 20:1 0.041 g - -
Acizi grasi mononesaturati 22:1 nediferentiati - - -
Acizi grasi, total polinesaturati 0.738 g - -
Acizi grasi polinesaturati 18:2 nediferentiati 0.547 g - -
Acizi grasi polinesaturati 18:3 nediferentiati 0.016 g - -
Acizi grasi polinesaturati 18:3 n-3 c,c,c 0.016 g - -
Acizi grasi polinesaturati 18:3 n-6 c,c,c - - -
Acizi grasi polinesaturati 18:4 - - -
Acizi grasi polinesaturati 20:2 n-6 c,c 0.029 g - -
Acizi grasi polinesaturati 20:3 nediferentiati - - -
Acizi grasi polinesaturati 20:4 nediferentiati 0.146 g - -
Acizi grasi polinesaturati 20:5 n-3 - - -
Acizi grasi polinesaturati 22:5 n-3 - - -
Acizi grasi polinesaturati 22:6 n-3 - - -
Acizi grasi, total trans 0.110 g - -
Colesterol 0.050 mg - -
Alcool etilic - - -
Cofeina - - -
Teobromina - - -
Betacaroten - - -
Alfacaroten - - -
Betacriptoxantina - - -
Licopen - - -
Luteina + zeaxantina"
numai bine
scroafa se da la vier in primele 5 zile dupa intarcare si se repeta monta si a doua zi sau se lasa cu vierul.
mult succes !
masculii vietnamezi se castreaza ca ceilalti porci? inainte cu 2 luni de sacrificare?
a-ti taiat din ei ? chiar este carnea altfel?
multumesc
Sarbatori fericite!
Bafta tuturor si CRACIUN FERICIT!
am 4 scrofite de 10 luni si nu am vier
ms
1. Mare precocitate (porcii vietnamezi ating maturitatea sexuală la vârsta de 4 luni).
2. Au imunitate ridicată. Nu sunt predispusi la boli ca un porc alb obişnuit. Spre deosebire de porcul alb, nu necesita vaccinare constanta.
3. Scroafa vietnameza are psihicul echilibrat ( nu se creaza probleme în grija puilor), un instinct matern bine dezvoltat şi o curăţenie speciala.
4. Rasa este bine adaptata la iernile aspre mai degrabă din Europa Centrală şi Canada.
5. Fecunditatea mare (la prima fătare este, de obicei 5-10 purcei la următoarele - 8 - 17, numărul maxim înregistrat de purcei la o fătare - 28. buc)
6. Inaltă productivitate (9-10 luni, porcul vietnamez ajunge la 50-65 kg).
7. Consum redus de alimente. Cereale măcinate pe fiecare zi 300-400 gr. Cu mancarea pe care o consuma un porc obişnuit se poate creşte 5-6 porci vietnamezi. Principalul tip de aliment este iarbă în timpul verii şi fân în timpul iernii.
In ceea ce priveste costul de furaje (care în fapt determină costul de carne), porcul vietnamez este mult mai profitabil decât un porc ordinar. Puteţi efectua un astfel de experiment: puneti într-o celulă, dupa intarcare, la 2 luni, un porc normal, şi în alta - 5 porci vietnamezi (dimensiunea lor mica permite acest lucru). Hrana pentru animale în ambele celule aceeaşi calitate şi cantitate. În cele din urmă, după 6 luni porcul obişnuit va cantari 110 kg. şi porcul vietnamez doar 45 - 60 kg, dar din moment ce există 5 bucati greutatea lor depăşeşte 265 kg.. Şi la aceeaşi hrană.
8. Alt avantaj la porcul vietnamez. La sacrificare procentul de deşeuri este de doar de 12% pentru vietnamez şi 30% la porc normal.
9. Carnea porcului vietnamez este considerată o delicatesă nu numai pentru gustul său, dar de asemenea, pentru un număr de proprietăţi unice şi folositoare. De exemplu nu numai ca nu conţine colesterol dar facilitează la scoaterea acestuia din corpul omului.
Aceste informatii le-am tradus din limba Rusa.
Am cumparat si eu acum un an 2 purcele si un vier.
O purcea a fatat 2 purcele si 6 vieri. Acum purcelusii au aproape 4 luni si sunt foarte frumosi si dragalasi.
Pacat ca nu vinzi macar purcei.
unde se poate comercializa carnea.