5519 poze   440269 vizite

Cresterea prepelitelor

-
-
VAND CUSTI PENTRU CRESTEREA PREPELITELOR.

Pentru confectionarea sau procurarea de custi pentru cresterea prepelitelor va rugam sa ma contactati la tel: 0733.677.174 - IONUT CERCEL

Oferta de preturi o gasiti aici: pasarideexpozitie.sunphoto.ro/Prepelite


ESTE O AFACERE RENTABILA CRESTEREA PREPELITELOR ?

Cresterea prepelitelor este una dintre afacerile deosebite pe care le puteti demara si dezvolta cu costuri si eforturi scazute, o afacere cu randament net superior altor afaceri. Cresterea pepelitelor se poate face ca o activitate de baza, ceea ce presupune un numar mare de prepelite ouatoare, crescute in ferme speciale (intre 5.000 si 10.000 de pasari), dar pot fi crescute si ca ocupatie anexa, pentru consumul propriu, in crescatorii familiale (intre 100 si 500 de pasari).
Unele din avantajele cresterii prepelitelor ar fi urmatoarele:
1) SPATIUL necesar amenajarii unei crescatorii nu este deloc o problema. Avand in vedere ca pe un metru patrat se pot creste pana la 120 de prepelite, insemna ca o crescatorie de casa poate fi amenajata intr-o cladire deja existenta - un grajd, pe un coridor, pe un balcon, etc. Pentru economisirea spatiului se pot folosi pana la 7 custi suprapuse. Singurele conditii ce trebuie asigurate sunt: pastrarea unei temperaturi relativ constante (intre 15° si 20° C), luminozitate, lipsa zgomotelor, a curentilor de aer si in general a tuturor factorilor de stres.
2) TIMPUL alocat ingrijirii prepelitelor este minim. Zilnic se administraza hrana si apa, se culeg oualele, la 1 - 2 zile se curata tavitele de dejectii. O atentie speciala trebuie acordata incubarii oualelor (intoarcerea oualelor in incubator de 2 - 3 ori in 24 de ore, umectarea oualelor din a 14-a zi de incubatie), si ingrijirii puilor (asigurarea unei temperaturi si furajari optime). O crescatorie de casa (500 de pasari) necesita un volum de munca putin mai mare, dar ingrijirea lor se poate face dupa terminarea serviciului.
3) COMERCIALIZAREA produselor obtinute din urma cresterii prepelitelor este usurata de faptul ca aceste produse sunt cu totul speciale. Astfel, oul de prepelita este o adevarata minune. Desi poate parea greu de grezut, avand in vedere dimensiunile mult mai mici ale oului de prepelita acesta contine de 5 ori mai mult fier, calciu, potasiu, zinc, de 6 ori mai multa viamina B6 si de 15 ori mai multa vitamina B2, decat oul de gaina. (vezi detalii in pagina Retete). Astfel, datorita continutului sau, oul de prepelita este foarte mult folosit in tratamentul naturist al unor boli, unele chiar foarte grave. Referitor la carnea acestor pasari, mentionam faptul ca este o carne de o calitate deosebita, fiind extrem de solicitata in marile restaurante. Tocmai de aceea si prepelitele salbatice sunt foarte mult cautate si apreciate de catre vanatori. Clientii pot fi consumatorii individuali sau firmele de alimentatie publica, restaurantele, magazinele si pietele agro-alimentare cu desfacere en-detail sau en-gros, si chiar firmele care exporta produse alimentare.
4) PROFITUL. Avand in vedere faptul ca la numai 40 de zile, prepelita ajunge la maturitate si incepe ouatul, productivitatea in cazul unor conditii optime de mediu si hrana, ajunge la circa 90 %, inseamna, in cazul unei crescatorii cu 500 de capete, o productie zilnica de 450 de oua. Costurile de productie sunt foarte mici, deoarece prepelita consuma foarte putina hrana (25 grame / 24 ore dintr-un furaj special care la aceasta ora este in jurul a 2.3 lei / kg). Alaturi de furaj mai este necesar ca in alimentatie sa se foloseasca si un complex polivitaminic buvabil, dar care este foarte accesibil. (cca 2 lei / zi pentru tot efectivul de 500 de capete). Alte cheltuieli mai sunt necesare pentru energia electrica (un bec econom de 15 W). Toate cheltuielile de productie nu depasesc deci 30 lei / zi pentru un efectiv de 500 de capete. Luand in considerare numai valorificarea celor 450 de oua, la un pret de 0.35 lei/ bucata, rezulta venituri zilnice de 157.5 de lei si un profit zilnic net de circa 127.5 de lei. Alaturi de oua un profit insemnat se poate scoate si din valorificarea carnii de prepelita, aceasta vanzandu-se la un pret destul de ridicat, se pot comercializa si oua de reproductie, pasarii vii, dar si dejectiile rezultate de la pasari, extreme de apreciate de cei care cultiva legume, flori, etc.

CARACTERISTICI SI AVANTAJE ALE CRESTERII PREPELITELOR

Cresterea prepelitelor in mici ferme proprietate personala prezinta urmatoarele caracteristici si avantaje:
1. Sunt necesare spatii reduse de crestere, prepelitele crescute in baterii de custi - permitand o mare incarcatura pe metru patrat (se recomanda amenajarea unor cladiri existente).
2. Cheltuieli cu echiparea crescatoriei si cu procurarea materialului matca, sunt de asemenea relativ mici.
3. Carnea si oualele de prepelita au calitati recunoscute, la un gust deosebit de apetisant, adaugandu-se si recomandarile medicale de consumare a acestor produse.
4. Carnea de prepelita este solicitata la export, iar piatra mondiala a acestui produs, este foarte favorabila.

Sunt necesare totusi unele masuri tehnico-organizatorice deosebite, pentru a ne feri de surprize.
1. Spatiile de crestere trebuie sa fie bine climatizate, calduroase, prepelitele nesuportand frigul si umezeala.
2. Furajele utilizate trebuie sa fie de cea mai buna calitate, ca valoare nutritiva si ca salubritate.
3. Este preferabila organizarea cresterii prepelitelor in flux continuu (reproductie, incubatie, productie de carne si oua pentru consum, prelucrare produse) cu activitatea in tot cursul anului.

ORGANIZAREA CRESCATORIEI

Pot fi numeroase tipuri de crescatorii de prepelite, insa trei din acestea merita sa fie discutate:
a) Crescatorie mixta pentru oua si carne
b) Crescatorie profilata pe productie de carne
c) Crescatorie profilata pe productie de oua
La randul lor, crescatoriile pot avea un flux complet (reproductie, incubatie productie (carne-oua) : industrializare, desfacere), sau se pot limita numai la productia de carne sau oua de prepelita. Nici unul din aceste sisteme nu este contraindicat.

A. Crescatorie mixta pentru oua carne

Organizata in flux continuu, deci cu activitate egala in tot timpul anului respectiv crescatoria, de dimensiuni medii, va avea urmatoarele faze:
- Parinti:
- Tineret 0 - 6 saptamani cu 600 capete pe serie (nesexati)
- Adulti 7 - 34 saptamani cu 800 femele si 264 masculi
din care: 7 - 14 saptamani cu 200 femele si 66 masculi
15 - 21 saptamani cu 200 femele si 26 masculi
22 - 28 saptamani cu 200 femele si 66 masculi
29 - 34 saptamani cu 200 femele si 66 masculi
- Statie de incubatie :
- 1 incubator x 4ooo locuri oua
- 1eclozionator x 2000 locuri oua
- Crestere tineret
- capacitate 10500 locuri pe serie (7 module x 1500 locuri)
- Punct de taiere
- pentru 625 prepelite pe saptamana

B. Crescatorie profilata pe productia de carne.

In functie de posibilitatile materiale si de spatiul disponibil, crescatoria pentru productia de carne poate fi prevazuta cu sectie de reproductie, statie de incubatie, respectiv cu punct de taiere.
In cazul unui flux complet, organizarea crescatoriei se va face in urmatoarele sectiuni:
- Parinti
- Tineret 0- 6 saptamani
- Adulte 7-34 saptamani
- Statie de incubatie
- 1 incubator
- 1 eclozionator (50 % din capacitatea incubatorului)
- Crestere se pui carne (7 module)
- Punct de taiere

Fluxul tehnologic este identic cu cel al exploatarii mixte, cu singura deosebire ca la varsta de 6 saptamani toti puii sunt destinati sacrificarii.
Dimensionarea crescatoriei se va face dupa posibilitati, cu precizarea ca de la fiecare femela adulta se obtin (in ciclu de ouat de 29 saptamani): 139 oua x 90 % incubabile x 72 % ecoziune, rezultat 90 pui de o zi.

C. Crescatorie profilata pe productia de oua.

Cea mai simpla crescatorie este cea gospodareasca compusa dintr-o singura minibaterie de 30-50 de prepelite, care asigura necesarul de oua al unei familii formate din 3-5 membrii, in care consumul de oua de gaina este inlocuit total cu oua de prepelita, recunoscute ca ouale cele mai dietetice, comparativ cu alte specii de ouatoare (gaina, rata, bibilica etc.) Un ou de gaina de 62 grame poate fi inlocuit cu 5 oua de prepelita de cate 12,4 grame.
Consumul anual maxim al unei persoane , de 300 oua, gaina, poate fi deci satisfacut cu 1.500 oua de prepelita, iar o familie de 5 persoane are nevoie anual de circa 7500 oua de prepelita, adica de o medie zilnica de 20 - 22 oua . La un procent mediu de ouat de 60 % (foarte usor de realizat) este suficienta o minibaterie de 30-35 prepelite ouatoare, care poate fi amplasata cu usurinta pe balcon, in pod, sau intr-o nisa. Daca insa se are in vedere o crescatorie organizata cu oua disponibile pentru valorificare, se recomanda dimensiuni de 500-10.000 prepelite cu productii anuale de 120.000 pana la 2,5 milioane oua si un consum zilnic de furaje de la 12 kg la 250 kg. Curba economica de ouat a unei prepelite este intre varsta de 6 si 36 saptamani. In functie de valoarea biologica a prepelitelor, de conditiile tehnologice si de calitatea furajelor administrate, prepelitele pot fi mentinute in ouat un an si chiar mai mult, nivelul de ouat mentinundu-se la valori de 50%

CRESTEREA TINERETULUI DE REPRODUCTIE

Tineretul de reproductie poate fi crescut atat la sol, cat si in baterii. Pentru ambele sisteme de crestere sunt necesare urmatoarele masuri:
- spalarea si dezinfectarea spatiilor de crestere si odihna acestora cel putin o saptamana inainte de populare;
- mentinerea puilor de o zi in ecluzionator pana la uscarea totala a acestora . Nu trebuie sa ne temem de infometarea lor, pentru ca au in vitelus rezerva de hrana pentru 24 de ore;
- asternutul (de pe sol sau din cusca de demarare, daca este cazul ) sa fie uscat, bun absorbant al umiditatii, nu prea grosier, asezat in strat uniform;
- sistemul de incalzire sa fie pus in functiune din timp, pentru ca la populare sa asigure temperatura de 37-40° C;
- la populare, se recomanda ca puii sa fie lasati cca. 30 de minute in intuneric, pentru odihna;
- in continuare, trebuie sa fie asigurata mai intai apa, la o temperatura medie (temperatura prea scazuta provoaca indigestii, iar prea ridicata permite multiplicarea germenilor patogeni. In apa este preferabil sa fie dizolvate vitamine si antibiotice, iar puii vor fi introdusi - la populare unul cate unul cu ciocul in apa, pentru o prima hidratare si pentru a repera locurile de adapare;
- cresterea tineretului se va face in doua faze; demarajul ( 10 zile iarna, 7 zile vara) si cresterea propriu zisa (pana la 5 saptamani, dupa care se transfera in spatiile de adulte.

EXPLOATAREA PREPELITELOR ADULTE PENTRU REPRODUCTIE

Intrucat de la varsta de cca. 40 zile prepelita incepe sa oua, transferul in bateria de adulte trebuie facuta la varsta de cca. 5 saptamani (35 zile).
Dimensiunile custii pentru adulte pot merge de la capacitatea minima (o femela si un mascul in lucrarile de selectie, formula in care se obtine maximum de productie), doua femele si un mascul, trei femele si un mascul si pana la 30 femele si 10 masculi. Cu cat insa colonia este mai mare, cu atat fecunditatea si eclozionabilitatea sunt mai scazute.
Densitatea in cusca trebuie sa fie de 80 - 100 capete pe metru patrat. Asadar, pentru o colonie de 100 cap, vom utiliza o cusca de cca. 1 mp. Pentru economisirea spatiilor, custile se aseaza spate in spate, intre randurile de custi amplasandu-se jgheaburile de adapare, detasabile, care se scot zilnic pentru spalare si alimentare cu apa, iar in fata se gasesc jgheaburile de hranire. Custile sunt suprapuse pe 4 nivele. Plasa podea este inclinata dinspre spatele custii catre margine cu 3-4 cm pentru rostogolirea oualelor. Sub jgheabul de furajare, in peretele frontal, se lasa un spatiu de 2,7 cm, pentru rostogolirea oului spre sertarul de recoltare. Daca spatiul este mai mare, pe acolo pot evada prepelitele, daca este mai mic, nu pot iesi ouale.
Temperatura corporala a prepelitei este de 40 - 41 gr.C. La o temperatura ambientala sub 10° C (iarna si peste 30° C, prepelita sufera si isi reduce productia de oua. Iarna, se va realiza o densitate mai mare la nivelele inferioare ale bateriei (unde este mai frig) iar vara se va scadea in general incarcatura pe mp, la toate nivelele.
Furajarea prepelitelor adulte de reproductie este deosebit de importanta. Un ou de prepelita cantareste circa 10 % din greutatea prepelitei adulte, fata de 5 - 6 % la gaina, iar o prepelita poate produce si doua oua in 24 de ore, intrucat ovulatia se produce cu cca. 1 ora inainte de producerea unui ou, iar formarea unui ou dureaza 22 - 24 ore. Deci, intervalul dintre doua oua poate sa fie la prepelita de 21 ore, pe cand la gaina nu poate fi mai mic de 24 ore.

INCUBATIA

Dupa ce am obtinut oua pentru incubat de o buna valoare incubatoare, cu o fertilitate de minim 90%,, curate, cu coaja integra, trebuie sa le conservam in cele mai bune conditii, pe perioada dinainte de introducere la incubat.
Pastrarea oualor trebuie sa fie facuta intr-o camera racoroasa, la o temperatura de 10 - 15 grade C, dar nu pentru mai mult de o saptamana. Pe timpul pastrarii ouale trebuie sa fie pe periodic intoarse cu 180°
Incubatoarele pentru oua de prepelita, pot avea de la 100 oua pana la cateva zeci de mii si pot fi de suprafata sau de volum. De regula, pentru incubarea oualelor de prepelita se pot utiliza incubatoarele pentru gaina cu unele modificari, privind modul de asezare al oualor si cu corecturile de rigoare privind temperatura si umiditatea.
Intoarcerea oualor pe tot timpul perioadei de doua sau trei ori in 24 de ore, este necesara pentru evitarea aderarii si lipirii galbenusului de coaja si moartea embrionulu. Comparativ cu incubatia oualor de gaina, se va asigura o umiditate sporita in incubatoare, prin recipiente cu apa dispuse pe partea inferioara incubatoarelor.
La 14 zile de la introducerea de la incubat, ouale se transporta in ecluzionator. Aici, zilnic, ouale se pulverizeaza cu apa calda, cu un atomizor, pentru evitarea deshidratarii exagerate a oualor. Ecloziunea se produce la 16 - 17 zile de la introducerea la incubatie a oualor. Spargerea (ciocnirea) oului se realizeaza in zona diametrului mare al oului (la 1/3 dinspre capul cu camera de aer). Cand oualele au un bun procent de fecunditate (90 %) se realizeaza un procent de 70 - 75 % eclozionalitate. Cand se fac erori de selectie -(consangvinitate) sau de incubatie, pot exista pana la 10 % pui cu malformatii .

CRESCATORII DE CASA

O crescatorie de casa se face din placere si din spirit practic, iar numarul prepelitelor crescute este de 10 - 15 capete. In afara de petrecerea in mod placut a timpului liber, mica crescatorie acopera necesarul in oua al familiei respective, iar ouale de prepelita sunt dietetice, recomandate medical pentru afectiunile cardiatice, pentru potenta sexuala, etc.
Un om trebuie sa consume pe zi un ou de gaina sau 4 - 5 oua de prepelita, sau intr-un an cca. 1500 de oua de prepelita. Intrucat o prepelita produce anual cca. 250 oua, insemna ca pentru fiecare membru al familiei trebuie sa existe in permanenta in productie 6 prepelite. Daca, se exemplu, familia este formata din 4 persoane, atunci marimea crescatoriei va fi de 24 de prepelite.
Intrucat pe un metru patrat de cusca se pot caza 120 de preplite adulte, inseamna ca vom afecta fiecarei prepelite 8 cm patrati, iar pentru 24 de prepelite - 200 cm patrati, adica o cusca cu dimensiunile de 67 x 30 cm sau doua custi suprapuse de 33 x 30 cm.
Pentru o astfel de cusca nu este necesara o camera speciala, ci doar de o boxa existenta in casa, un coridor, o veranda, un balcon, un pod, cu conditia de mentine o temperatura relativ constanta intre 15° si 20° C, fara curenti si zgomote. De fapt, o astfel de cusca mobila cantareste maximum 12 Kg. Inclusiv prepelitele si poate fi mutata cu usurinta dintr-un loc in altul, in functie de anotimp si de spatiile disponibile din casa (gospodarie). Evitand binenteles locurile frecventate de pisici…
O astfel de cusca confectionata in gospodaria proprie sau procurata de la asociatia de crescatori, poate fi utilizata timp de cca. 10 ani, cu schimbarea anuala a prepelitelor. Este preferabil ca prepelitele sa fie cumparate la varsta de 30 -50 zile, adica cu 10 -15 zile inainte de inceperea ouatului.
Cusca este prevazuta cu jgheab de furajare si jgheab de adapare, amplasat in exteriorul custii. Prepelitele pot consuma intre 22 - 30 grame furaje pe zi, in functie de nivelul de ouat, valoarea nutriva a furajelor si modul de preparare al acestora. La o medie zilnica de 25 grame inseamna un necesar zilnic de 600 grame pe zi sau 18 Kg. pe luna, pentru crescatoria amintita pentru 24 de prepelite. Dar sunt produse pe luna 450 - 500 oua de prepelita, suficient pentru hrana familiei respective.
Este preferabila angrenarea copiilor in ingrijirea prepelitelor, pentru dezvoltarea respectului fata de munca, a sentimentului de iubire si ocrotire a animalelor.O astfel de crescatorie asigura necesarul propriu al familiei in oua si carne de prepelita si - in plus - realizeaza si un excendent de oua pentru valorificare. Se apreciaza ca o astfel de crescatorie poate avea intre 100 - 500 prepelite si produce anual intre 25 mii si 125 mii oua, din care 20-120 mii pentru vanzare. Se recomanda sa se inceapa cu un numar mic de prepelite (cca. 100) si dezvoltarea crescatoriei se face treptat pe masura acumularii experintei si asigurarii pietei de desfacere a oualor. Pentru 500 de prepelite sunt insa necesare custi care insumeaza o suprafata de 4 mp (500 x 80 cm). De aceea, spre a castiga spatiu, custile vor fi puse in baterie pe 4 nivele, caz in care spatiul de crestere ramane restrans (1 m2 x 4 nivele). Este deci necesara o camaruta bine aerisita si iluminata, in care, alaturi de bateria cu prepelite, sa poate fi depozitate furajele (necesar zilnic cca. 13 Kg) si echipamentul de lucru aferent

(fragmente din documentatia referitoare la cresterea si valorificarea prepelitelor, material pe care puteti sa il solicitati Asociatiei Nationale Cinegetica)
quail
quail
quail
quail

Comentarii album • 99
Nume:



anonim
SZABO ARPAD 25 decembrie 2015  
dorec sa incep sa cresc cca 50-60 prepelite ptr. familia mea, pot sa arat ca custile mi le confectionez eu asa ca as vrea sa ma apuc de treaba stiind ca sufer de cancer de colon si nu necesita mari eforturi fizice. as dori sa fiu ajutat sa pot incepe raspund la nr. de telefon 0753629010!
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 25 decembrie 2015  
Buna seara. Aveti numarul meu pt contact. Sarbatori fericite si multa sanatate!!!
Răspunde Raportează
anonim
Stan 1 ianuarie 2013  
Doresc sa incep aceasta afacere cu un efectiv de 1000-1500 bucati fapt pentru care ma intereseaza un contract pentru desfacere engro la saptamana sau alte variante, astept un ajutor sau indrumare.
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 1 ianuarie 2013  
Sunati-ma si discutam aceste amanunte.
Răspunde Raportează
anonim
Lavi Chitoran 16 decembrie 2012  
Salut Ionut ! , am ramas placut surprins de ceeace ai postat
in aceasta pagina si ma bucura faptul ca aceasta pasiune a ta a dainuit peste ani.Mai mult decit atit am vazut la tine amprenta calitatii si a pregatirii in domeniul zootehnic, lucruri strict necesare competitiei din vremurile pe care le traim.De aici din Spania unde ma aflu de 5-6 ani te felicit pentru ce ai realizat, iti urez ¨¨sarbatori fericite¨ si poate o data cu revenirea mea in tara te voi contacta in a ma consilia pentru infiintarea unei crescatorii familiale.Cu stima, toate cele dorite !
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 17 decembrie 2012  
Va salut, domnu` Lavi si ma bucur ca ne-am regasit. De asemeni, va multumesc pentru apreciere, si vreau sa va spun, ca pentru a rezista in vremurile noastre si-n societatea in care traim, trebuie sa fim maleabili si sa cautam variante de supravietuire. Sunt convins ca nu ati ales varianta de a pleca din tara, de bine, ci tot pentru un trai mai bun. Astept vesti de la dvs. si-n mod sigur am sa va sustin atunci cand reveniti in tara. Va doresc toate cele bune si "sarbatori fericite" !
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 24 octombrie 2012  
asa cum ti-am mai spus, pot fi multe cauze. mai citeste odata comentariile si vei lua singur decizia.
Răspunde Raportează
anonim
paul 12 iunie 2012  
cum se deosebesc masculi de femele cand sunt tineri?
Răspunde Raportează
anonim
Cristian 8 iunie 2012  
Spuneti-mi va rog ce medicamente necesita tineretul de 3-4 saptamani in cazul in care cateva din pasari au decedat si altele nu se pot tine pe picioare. Mentionez ca au caldura, lumina, hrana la discretie. Aer poate mai putin, ca e cusca de lemn inchisa cu gratii doar deasupra. Recent am adaugat in apa de baut produsul numit NUTRI-SURE DW1(Compozitie: acid formic, acid acetic, acid lactic), procurat de la firma Agroland. Multumesc.
Răspunde Raportează
doly 4 iunie 2012  
buna ziua, ma poate ajuta cineva? am cateva prepelite care nu mai au stabilitate,ochi limpezi,mananca,doar daca le sustin,apa mai putin bea in schimb isi scutura capul foarte des,am tot cautat sa vad cauza,dar nu se potriveste cu ce se intampla la mine.
Eu le-am separat de celelalte si urmaresc evolutia lor.Mai am 2 in cusca care schioapata,cred ca ar trebui sa le separ si pe ele,dar am vazut ca ajung la mancare si apa.
UN SFAT CAT DE MIC,mic,mic sau cauza,please
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 4 iunie 2012  
Buna ziua. In primul rand separati-le de intreg efectivul, dar nu in alta baterie, ci in alta incapere. In mod normal aceste pasari trebuiesc eliminate, dar pentru a nu avea repercursiuni asupra intregului efectiv, este bine sa mergeti la DSV cu 3-4 pasari bolnave, iar acestia sa le faca o biopsie pentru indentificarea exacta a bolii de care sufera. Banuiesc despre ce boala este vorba si din pacate nu este de joaca cu asa ceva. O zi buna si mult noroc !
Răspunde Raportează
anonim
cristi 9 aprilie 2012  
buna ziua.mar interesa si pe mine unde as putea vinde excrementele de prepelita?multumesc anticipat
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 9 aprilie 2012  
Buna ziua. Este pentru prima oara in 16 ani, de cand cresc prepelite, cand ma confrunt cu o astfel de intrebare. Dvs. ce credeti, se cer in industria alimentara, farmaceutica, aerospatiala, confectiilor textile, sau in agricultura ca si ingrasamant? Sper ca v-ati dat seama unde se pot vinde. O zi buna
Răspunde Raportează
anonim
gutiy 3 aprilie 2012  
Buna seara , m-ar interesa circa 1200 pui. Cand pot sa va contactez pentru a nu deranja?
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 3 aprilie 2012  
Buna seara. In domeniul in care activez, nu se pune problema de a fi deranjat. Doar ca prefer sa se intample la ore decente, nu cum fac altii, la 6 dimineata sau dupa h 22 .
Răspunde Raportează
anonim
Flavius 21 martie 2012  
Stie cineva daca se poate sa pun la incubat oua de prepelita impreuna cu oua de gaina?
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 21 martie 2012  
Nu se pot pune.
Răspunde Raportează
anonim
costi 15 martie 2012  
Buna ziua,am un nr de 100 de prepelite am custii speciale ptr ele,sunt repartizate 3 femele si 1 mascul si totusi masculi le sparg capu la femele,ce pot sa fac in situatia asta?Va multumesc!
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 15 martie 2012  
Buna seara. Sunati-ma si am sa va explic ce este de facut.
Răspunde Raportează
anonim
cristina 1 martie 2012  
nu am comentari dar vreau sa cresc si eu ce ma sfatuiti
Răspunde Raportează
anonim
costi 17 februarie 2012  
Buna ziua d-le Ionut,sa inteleg ca dumneavoastra vindeti aceste plase ptr custile de prepelite daca DA ce preturi aveti la ele?VA MULTUMESC si a-s avea nevoie neaparat de aceasta informatie.VA SALUT CU RESPECT!
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 17 februarie 2012  
Sunti-ma si discutam aceste amanunte. Oferta de preturi este postata la rubrica DE VANZARE.
Răspunde Raportează
anonim
virgil 17 februarie 2012  
cand as putea relua tratamentul?Va multumesc!
Răspunde Raportează
anonim
virgil 17 februarie 2012  
Buna dimineata, am si eu 19 prepelite au 37 zile pana la varsta de 3 saptamani le-am administrat in apa ERITROM (pulbere solubila )
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 17 februarie 2012  
Buna dimineata. Ati gresit administrand Eritrom in apa, asa ca nu este necesar sa mai administrati un antibiotic la prepelite. Pentru alte detalii, va stau la dispoizitie, telefonic.
Răspunde Raportează
anonim
costi 16 februarie 2012  
Buna seara D-le Ionut am si eu o nelamurire ,cu privire la podeaua custilor de prepelita (ptr a nu cadea oul)dimensiunea 25/50mm este buna s-au 12/25mm?Va multumesc!
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 16 februarie 2012  
Buna seara. Plasa care o comercializez este speciala pentru podeaua custilor si nu exista riscul de a cadea oul prin ea.
Răspunde Raportează
anonim
costi 2 februarie 2012  
Buna seara,am si eu niste pui de prepelita cu virsta de 3 saptamini,si as dori sa-mi spuneti ce vaccin sau tratament pot sa le administrez si la ce virsta(sunt incepator).Va multumesc!
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 2 februarie 2012  
Buna seara. Sunati-ma si va dau informatiile necesare. O seara buna !
Răspunde Raportează
anonim
mimi 20 ianuarie 2012  
am si eu prepelite dar nu stiu o reteta de preparare a furajului in gospodarie mai ecologicva rog daca puteti sa ma ajutati.multumesc.
Răspunde Raportează
anonim
MARIUS 29 august 2012  
1,25KG PREMIX GAINI OUATOARE
43KG PORUMB
15KG GRAU
12KG SORG
25KG SPROT DE SOIA
8KG SPROT DE FLOAREA SOARELUI
8KG CALCIU FURAJER
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 29 august 2012  
nu este o reteta optimizata si bine ar face lumea sa nu foloseasca o reteta la intamplare, pentru ca si rezultatele vor fi la fel.
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 20 ianuarie 2012  
retetele le furnizez numai impreuna cu premixurile. o seara buna !
Răspunde Raportează
anonim
florin anegroaeid 19 ianuarie 2012  
Donnul ionut'sa traiti si un an mai bun va transmite florin anegroaei de la tg neamt mai aveti fazani sau numai prepelite
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 19 ianuarie 2012  
Va salut si La Multi Ani! Am renuntat la fazani si cresc ceea ce vedeti pe aceasta pagina. Dvs. cum va mai merge, ce mai cresteti?
Răspunde Raportează
anonim
cristina 15 ianuarie 2012  
Buna ziua.As dori si eu sa cresc cateva prepelite pentru familie.Sunt foarte incepatoare,de aceea vreau sa va intreb cat costa o cusca si cat costa prepelitele.Locuiesc in judetul Suceava.Multumesc!
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 15 ianuarie 2012  
Buna seara. Oferta de preturi o gasiti aici: pasarideexpozitie.sunphoto.ro/Prepelite . Mai multe detalii le discutam telefonic.
Răspunde Raportează
anonim
adi 11 ianuarie 2012  
buna seara.va rog sa imi spuneti daca cu 3000 euro circa as putea face o mica afacere cu prepelite si cam in cat timp scot investitia?mentionez ca de scurt timp am inceput sa ma interesez de asa ceva si nu am experienta.multumesc!
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 11 ianuarie 2012  
Buna ziua. Sunati-ma si discutam. O zi buna !
Răspunde Raportează
costeldeladorna 28 decembrie 2011  
ajutatima si pe mine in vederea desfacerii de oua de prepelita si pui de prepelita diferite varste pentru eventualul ajutor voi plati comisionul necesar pentru a putea intra pe piata nu va fac concurenta sunt tocmai din vatra dornei.
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 28 decembrie 2011  
nu prestez astfel de servicii si nici de comision nu am nevoie, cat despre concurenta chiar nu-mi este teama. promovati-va produsele intr-un mod profesional si sigur vor aparea si rezultate.
Răspunde Raportează
anonim
ciprian 22 septembrie 2011  
Buna seara. am niste nelamuriri cu privire la hranirea prepelitelor.eu ma duc pe ideea ca pasarile sa aiba in permanenta furaj ,sau sa le fac un program de exemplu de 3 ori pe zi .. Multumesc!! (Tarnaveni Mures).
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 22 septembrie 2011  
Buna seara. In crescatoria mea furajul este administrat la discretie, iar umplerea hranitorilor se face de doua ori pe zi, la interval de cca. 10-12 h. Consumul de furaj pe cap de prepelita este acelasi, chiar daca furajul se administreaza la discretie sau in mai multe tainuri. O seara buna !
Răspunde Raportează
costachegeorgeta 13 august 2011  
BUNA, La ce virsta se deosebesc masculii de femele(prepelite)?
Răspunde Raportează
anonim
gheorghe razvan 2 august 2011  
Am cumparat 10 prepelite la inceput ,au ouat cateva zile iar apoi s-au oprit si nu mai oua,iar din acestea mai am doar 6 miau murit si nu stiu de ce .Imi puteti spune ce pot face pt ca prepelitele sa inceapa din nou sa oua?multumesc
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 2 august 2011  
Cititi cele scrise mai sus, dar si comentariile celorlati si veti gasi singur solutiile. Mult noroc !
Răspunde Raportează
costachegeorgeta 14 iulie 2011  
i-mi cer scuze pentru mesajele alarmante de dinainte, eram foarte disperata nu ma mai uitam pe toate paginile,mi-au murit multe prepelite,miine vin in CL. poate va gasesc
Răspunde Raportează
costachegeorgeta 14 iulie 2011  
ce carti aveti pentru documentarea mai amanuntita a prepelitelor?
Răspunde Raportează
anonim
ALA 13 iulie 2011  
CINE MA POATE AJUTA,AM PREPELITE SI LA CITEVA DIN ELE OCHII SAU INCHIS SI SAU INFLAT,UNA DEACUM A PERIT,CU CE LE POT LECUI
Răspunde Raportează
costachegeorgeta 10 iulie 2011  
Stabiliti dvs.o zi cind sa vin sa iau cusca si sa iau si medicamentele nacesare si pentru pui si prepelite.Cred ca se face si timpul sa iau alta hrana pentru ele deja au 7 zile .saptamina cealalta fac2 saptamini.multumesc.am sunat de doua ori saptamina aceasta.
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 10 iulie 2011  
Hrana se schimba la varsta de 4 saptamani iar cusca va este necesara tot atunci. Daca saptamana aceasta reusesc sa definitivez celelalte comenzi care le am, voi face si cusca dvs. NU EXISTA medicamente speciale pentru prepelite. Se administreaza doar complexe buvabile de vitamine. Cel mai indicat este sa ma sunati seara, dupa h 19.30.
Răspunde Raportează
costachegeorgeta 9 iulie 2011  
La puisori mei de prepelita, care au o saptamina,excrementul arata ca uruiala doar ca este umed .Este corect? Ce medicamente le trebuiesc? sau vaccin?va rog frumos,multumesc...
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 9 iulie 2011  
Sunati-ma si discutam.
Răspunde Raportează
anonim
florica 13 iunie 2011  
doresc sa vad o ferma de prepelite in judetul calarasi cine are si cine ma primeste,multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Ioan 13 iunie 2011  
as dori oferta de pret pentru 2000 de prepelite ouatoare
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 13 iunie 2011  
sunati-ma astazi dupa h 9.30 si discutam pretul si conditiile de achizitie.
Răspunde Raportează
anonim
dana 3 mai 2011  
mersi se pot rani intre ei/ma refer la ranile de la cap
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 3 mai 2011  
da, daca densitatea este prea mare sau numarul de masculi raportat la numarul de femele este prea mare.
Răspunde Raportează
anonim
dana 2 mai 2011  
buna care ar putea fi cauzele aparitiei bolilor la ochi
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 2 mai 2011  
buna. in principal curentii de aer, dar sunt si cativa factori de natura virala. daca tratamentul se efectueaza la timp nu exista riscul transmiterii la intregul efectiv si efectele secundare sunt mult mai mici.
Răspunde Raportează
anonim
Rares 11 aprilie 2011  
Cum se deosebesc masculul de femela la prepelite de 4/5 saptamani?
Va multumesc.
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 11 aprilie 2011  
Depinde de rasa. Prepelita japoneza/standard, se cunoaste dupa culoarea pieptului, la masculi fiind mai roscat decat la femele. La celelalte specii de prepelite, polara, aurie, tibetana, se cunosc abia la maturitate sexuala, la 6-7 saptamani.
Răspunde Raportează
anonim
Dragos 20 martie 2011  
am si eu o intrebare asi dori sa cresc cateva prepelite in jur de 15 ..pe timp de iarna am o incapere unde asi putea sa le tin unde sunt cam 12 grade si vreau le tin intr-o cusca inchisa daca le-asi baga un bec ar ridica temperatura si ar putea sa oua? Multumesc!
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 20 martie 2011  
da, este posibil.
Răspunde Raportează
anonim
Dragos 20 martie 2011  
am inteles, Multumesc mult, Stima!
Răspunde Raportează
anonim
ovidiu 18 martie 2011  
Am o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu reteta pentru hrana prepelitelor. Costurile sunt cam mari sa o cumpar gata preparata de aceea doresc sa o prepar eu.
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 20 martie 2011  
Retete pot sa va pun la dispozitie o multime, dar acestea trebuiesc optimizate in functie de premixul care il folositi si de materiile prime care le aveti. Dati-mi mai multe detalii, un buletin de analiza al premixului si rata lui de includere in furaj si vedem ce se poate face in acest sens.
Răspunde Raportează
anonim
Dragos 20 martie 2011  
uite o reteta pe care o am de la un prieten
- 2Kg sprot soia
- 2Kg grau
- 5Kg malai
- 5 linguri de calciu furajer.
Toate ingredientele trebuie sa fie macinate.
Răspunde Raportează
anonim
sabin 14 februarie 2011  
ce hrana se foloseste,de unde se procura si cat costa pe kg
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 14 februarie 2011  
vezi oferta de preturi. daca ai nelamuriri, iti stau la dispozitie cu informatii, telefonic.
Răspunde Raportează
anonim
vica 11 februarie 2011  
ce vitamine sa le pun in apa,cum se numesc
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 11 februarie 2011  
complexe polivitaminice buvabile.
Răspunde Raportează
anonim
vica 11 februarie 2011  
nu am cum sa pun poze, dar asa din experienta dumneavoastra nu stiti,puii sunt de 2 saptamani
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 11 februarie 2011  
poti sa-ti insir o multime de boli care au ca simptomatologie ceea ce ai spus tu. mergi la un medic veterinar care sa le consulte. sfaturile pe aceasta tema, date pe internet, nu prezinta garantie.
Răspunde Raportează
anonim
vica 8 februarie 2011  
spunemi si mie un tratament pentru puii de prepelita care au ochii lipiti ,si ce boala este
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 8 februarie 2011  
eventual pune niste poze cu ele, poate astfel imi dau seama despre ce este vorba.
Răspunde Raportează
anonim
ani 2 februarie 2011  
faci faci crescatorie dar unde vinzi ouale
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 2 februarie 2011  
doresti sa vinzi si tu? mai intai ar trebui sa ai prepelite. eu achizitionez oua de prepelita, dar numai de la colaboratorii mei .
Răspunde Raportează
anonim
ani 4 februarie 2011  
si nu vrei mai multe oua
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 4 februarie 2011  
daca ai de gand sa propui ceva, fii mai clara in exprimare sau cel mai bine, contacteaza-ma telefonic sa discutam.
Răspunde Raportează
anonim
Trofin Gheorghe 17 ianuarie 2011  
Vreau o oferta de pret pt 9 femele prepelite de carne si 3 masculi pe adresa de email ghetrofin@gmail.com
Răspunde Raportează
ilyeniga 15 octombrie 2010  
frumos tot....va doresc in continuare succes...si sanatate ....
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 15 octombrie 2010  
Multumesc de aprecieri si va doresc de asemeni mult noroc si sanatate !
Răspunde Raportează
sicorafabian 14 octombrie 2010  
Foarte interesant! Fetita mea vrea si ea prepelite, insa tot i-am spus ca-s pretentioase ca sa scap! Le-as putea creste in voliera porumbeilor, intr-o cusca separata?
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 14 octombrie 2010  
Chiar nu-s pretentioase si pe langa placerea ce o poate aduce unui copil, prin produsul lor de baza, oul, face si minuni in sanatatea familiei. Pot fi tinute in voliera porumbeilor, dar indica este ca acestia sa nu aiba posibilitatea de a se urca pe cusca lor si asi lasa dejectiile in hrana si apa prepelitelor. Daca pe timp de iarna nu le asigurati un minim 14 grad, nici nu vor oua, dar vor incepe odata cu incalzirea vremii.
Răspunde Raportează
sicorafabian 15 octombrie 2010  
Nu neaparat pentru oua, ii place ei sa le vada! Sigur, le voi face acoperis separat. Problema ar fi ca porumbeii sunt galagiosi, dar sper sa se invete cu ei! Multumesc!
Cum se deosebesc masculii de femele?
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 15 octombrie 2010  
Se obisnuiesc, nu-i problema. Masculii scot niste sunete puternice fata de femela care scoate niste sunete slabe, femela are pieptul si gatul maro inchis, iar masculul pieptul si gatul de culoare roscat, patat cu negru. Aceste caracteristici sunt valabile la prepelitele din rasa franceza si japoneza. De asemeni, cloaca femelei este alungita transversal in timp ce cloaca masculului prezinta o excrescenta de culoare roza, neacoperita cu penaj, iar aceste caracteristi sunt valabile pentru toate speciile, indiferent de culoarea penajului.
Răspunde Raportează
sicorafabian 18 octombrie 2010  
Multumesc mult!
Răspunde Raportează
neonila 14 octombrie 2010  
O intrebare daca nu e cu suparare!
Avand in vedere ca sunteti profesor in domeniu.
La cocoseii de prepelita,nu la toti,le-a crescut ciocul cam mare.Intrebarea este daca se taie,si daca da, cum si cu ce.
Cu stima Traian
Multumesc anticipat.
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 14 octombrie 2010  
Cei carora le-a crescut ciocul li se taie cu o unghiera, pastrand limita normala care este vizibila. Acestia ar trebui eliminati, pentru ca sunt semne de imbatranire iar din cauza acestui cioc nici nu mai pot calca femelele.
Daca mai aveti probleme, va stau la dispozitie cu placere.

O zi buna si spor in toate !
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.