*
*
*
Incepand cu data de 20-25.03, fac prenotari pentru oua de fazan de reproductie. Disponibile de fazan comun de vanatoare si tenebros. Comanda este de minim 100 oua. Pretul 5.5 lei/buc.
Din data de 1 Mai, scot la vanzare pasarile din matca. Pretul este de 70 lei/buc.
*
Detalii doar telefonic: 0733.677.174
*
*
OFERTA OUA REPRODUCTIE !!!
pasarideexpozitie.sunphoto.ro/000_OFERTA_OUA_REPRODUCTIE__-_2016*
*
*
A. Fazanii de vânatoare.
- Fazanul comun de vânatoare (Phasianus cochicus colchicus). Are culoare a penajului albastrui - verzui, cu luciu metalic pe gât si pe cap, ruginie metalica pe cap si rosie - bruna pe restul capului, cu pete aurii sau negre - albastrui pe abdomen. Coada are culoarea galben - castanie cu dungi subtiri de culoare neagra, transversale pe axa longitudinala.
Femela are conformatia mai mica, mai fina si coada mult mai scurta decât masculul, cu penajul de un colorit mai sters, brun - galbui deschis, asemanator cu culoarea frunzelor uscate de toamna, în care-si face cuibul.
Greutatea corporala la femela este 600-900g, iar masculul iar la mascul între 1-1,5 kg. Lungimea corporala la mascul poate ajunge la 80-85cm, din care coada reprezinta 30-35cm. Ciocul la fazan este asemanator cu cel al gainilor, potrivit de lung si usor curbat. Fasa este lipsita de penaj, de culoare rosie, care în perioada împerecherii capata o nuanta aprinsa. Deasupra urechilor prezinta un smoc de pene orientate cu vârful spre în jos. Trunchiul este potrivit de lung, îngust si strâmt, cu pieptul bine dezvoltat. Coada este formata din 18 pene, aripile sunt puternice, iar picioarele sunt subtiri si lungi cu 4 degete, prevazute cu pinteni.
- Fazanul negru (Phasianus cochicus varietas tenebrotus) reprezinta o varietate comuna de fazan de vânatoare, formata în Anglia în jurul anilor 1940-1950. coloritul general al corpului este verde închis la mascul si aproape negru la femela. Acest fazan are o talie si greutate mica, un zbor mai rapid decât fazanul comun si o productie de oua mai mare.
- Fazanul verde (Phasianus cochicus verzicolor). Este originar din Arhipelagul Nipon. Este unul din fazanii cu talia cea mai mica, caracterizat de un penaj foarte frumos colorat si un zbor foarte rapid. Masculul are capul de culoare verde închis, gâtul verde cu nuante albastru-roscate, spinarea pe partea anterioara este de o culoare verde închisa si pe cea posterioara cenusiu-albastruie, iar pieptul este verde cu nuante metalic-bronzat. Abdomenul este brun închis, cu laturile cenusii-castanii. Coada este verde, cu cele 18 rectrice barate cu linii transversale subtiri, negre - castanii. Femelele au un penaj de culoare mai închisa si uniforma pe tot corpul.
- Fazanul mongol (Phasianus cochicus mongolicus). Spre deosebire de fazanii anteriori, are pe gât un inel de culoare alba, numai la masculi. Acest inele este întrerupt pe fata anterioara a gâtului. Culoarea penajului este verde închisa, cu nuante metalice pe cap si pe gât. Pe piept are culoarea brun-roscata cu reflexe rosii-aurii, iar spinarea este de culoare închisa, brun-castanie, cu luciu rosiatic pe penele cozii. Femela are o culoare deschisa, uniforma. Caracteristica acestei rase este monogamia. Femelele încep ouatul timpuriu, au o productie mai mare de oua, iar puii sunt caracterizati printr-o viteza mare de crestere (caracter important pentru cresterea acestei specii în captivitate).
- Fazanul chinezesc gulerat (Phasianus cochicus torquatus). Are în jurul gâtului un inel de culoare alba închisa complet, întrerupt uneori în partea posterioara, dar niciodata anterior. Culoarea penelor este brun-galbuie, cu nuante verzi pe cap, galben-portocaliu pe umeri si partile laterale ale trunchiului verde pe partea posterioara a spatelui, brun-roscat cu nuante aurii pe piept si gri-albastrui pe rectricele codale. La femele, coloritul are un fond general mai deschis roscat, nuante mai închise pe spinare
- Fazanul de Formoza (Phasianus cochicus formosanus), are o talie mai mica decât fazanul chinezesc, cu care se aseamana la culoare. Nuantele coloritului la mascul sunt mai deschise cu precadere pe flancuri si portiunea anterioara a spinarii. La femele, nuantele de culoare sunt mai închise pe spinare decât la masculi.
Cea mai mare importanta pentru fazanul de vânatoare din România o prezinta produsul de hibridare realizat la fazaneria de la Padurea Verde, de la marginea Timisoarei, între masculul de fazan comun si femela de fazan auriu, care se asemana mai mult cu fazanul de vânatoare, dar cu greutate corporala mai mare, de peste 2 kg, cu rezistenta organica deosebita si adaptabilitate crescuta.
B. FAZANUL DE DECOR
- Fazanul auriu (Chrysolophus pictus). Este fazanul cu talia cea mai mica, dar în schimb si cel mai frumos. Masculul prezinta pe cap si gât o formatiune de pene sub forma unui mot, prelungit pe partea postero-inferioara a gâtului, sub forma de gluga. Culoarea penajului este foarte variata la mascul (cu un amestec de rosu aprins, albastru si castaniu) si foarte simpla la femela, de culoare bruna.
- Fazanul argintiu (Genaeus nycthemerus) are o talie mare, asemanator cu rasele de gaini usoare. Caracteristic acestuia este motul de culoare neagra, care se continua pe partea dorsala a gâtului. Spinarea si coada la masculi au o culoare argintie. Femela are colorit uniform, pe toata suprafata corpului, de nuanta bruna închisa.
- Fazanul regal (Symaticus reevesii) este specia de fazan cu cea mai mare talie, cu o lungime totala a corpului la masculi de peste 2m, din care coada reprezinta pâna la 1,5m. culoarea capului, ca si a gulerului-inel de pe gât este alba, restul corpului fiind galben împestritat cu negru. Penele rectrice au culoare deschisa, barate cu dungi subtiri negre si brune. Este o specie de fazani bine adaptata conditiilor din Europa.
Diferentierea dintre mascul si femela este foarte pronuntata la fazanul salbatic. Masculul este de culoare verde sau albastru închis, penajul capului având tente metalice stralucitoare, cu smocuri ridicate bine pronuntate, penele capului fiind asemanatoare unor cornite. Pieptul are culoarea rosiatica a cuprului, cu o stralucire înspre albastru-violet. Partea superioara a spatelui are culoarea rosiatica a cuprului, înspre un rosu auriu iar partea inferioara si penele exterioare ale aripilor sunt de o culoare ocru deschis. Coloritul femelelor este maroniu deschis, cu nuante gri închis în regiunea capului, gâtului si pe partile laterale ale pieptului.
Fazanul salbatic are o lungime totala medie de 85-100cm. Coada are o lungime de 45-50cm si este compusa din 18 pene ascutite si foarte elastice. Femelele depun în medie între 40-45 de oua, mergând pâna la maximum de 55 de oua. Acesti fazani se cresc usor în voliere , care sunt niste custi de dimensiuni mari, confectionate din plase de sârma. Masculii cântaresc între 1,3kg si 1,5kg iar femelele în jur de 1kg.