5454 poze   368824 vizite

4 FAZANI si oua reproductie

*
*
*
Incepand cu data de 20-25.03, fac prenotari pentru oua de fazan de reproductie. Disponibile de fazan comun de vanatoare si tenebros. Comanda este de minim 100 oua. Pretul 5.5 lei/buc.
Din data de 1 Mai, scot la vanzare pasarile din matca. Pretul este de 70 lei/buc.
*
Detalii doar telefonic: 0733.677.174
*
*
OFERTA OUA REPRODUCTIE !!!
pasarideexpozitie.sunphoto.ro/000_OFERTA_OUA_REPRODUCTIE__-_2016
*
*
*

A. Fazanii de vânatoare.

- Fazanul comun de vânatoare (Phasianus cochicus colchicus). Are culoare a penajului albastrui - verzui, cu luciu metalic pe gât si pe cap, ruginie metalica pe cap si rosie - bruna pe restul capului, cu pete aurii sau negre - albastrui pe abdomen. Coada are culoarea galben - castanie cu dungi subtiri de culoare neagra, transversale pe axa longitudinala.
Femela are conformatia mai mica, mai fina si coada mult mai scurta decât masculul, cu penajul de un colorit mai sters, brun - galbui deschis, asemanator cu culoarea frunzelor uscate de toamna, în care-si face cuibul.
Greutatea corporala la femela este 600-900g, iar masculul iar la mascul între 1-1,5 kg. Lungimea corporala la mascul poate ajunge la 80-85cm, din care coada reprezinta 30-35cm. Ciocul la fazan este asemanator cu cel al gainilor, potrivit de lung si usor curbat. Fasa este lipsita de penaj, de culoare rosie, care în perioada împerecherii capata o nuanta aprinsa. Deasupra urechilor prezinta un smoc de pene orientate cu vârful spre în jos. Trunchiul este potrivit de lung, îngust si strâmt, cu pieptul bine dezvoltat. Coada este formata din 18 pene, aripile sunt puternice, iar picioarele sunt subtiri si lungi cu 4 degete, prevazute cu pinteni.

- Fazanul negru (Phasianus cochicus varietas tenebrotus) reprezinta o varietate comuna de fazan de vânatoare, formata în Anglia în jurul anilor 1940-1950. coloritul general al corpului este verde închis la mascul si aproape negru la femela. Acest fazan are o talie si greutate mica, un zbor mai rapid decât fazanul comun si o productie de oua mai mare.

- Fazanul verde (Phasianus cochicus verzicolor). Este originar din Arhipelagul Nipon. Este unul din fazanii cu talia cea mai mica, caracterizat de un penaj foarte frumos colorat si un zbor foarte rapid. Masculul are capul de culoare verde închis, gâtul verde cu nuante albastru-roscate, spinarea pe partea anterioara este de o culoare verde închisa si pe cea posterioara cenusiu-albastruie, iar pieptul este verde cu nuante metalic-bronzat. Abdomenul este brun închis, cu laturile cenusii-castanii. Coada este verde, cu cele 18 rectrice barate cu linii transversale subtiri, negre - castanii. Femelele au un penaj de culoare mai închisa si uniforma pe tot corpul.

- Fazanul mongol (Phasianus cochicus mongolicus). Spre deosebire de fazanii anteriori, are pe gât un inel de culoare alba, numai la masculi. Acest inele este întrerupt pe fata anterioara a gâtului. Culoarea penajului este verde închisa, cu nuante metalice pe cap si pe gât. Pe piept are culoarea brun-roscata cu reflexe rosii-aurii, iar spinarea este de culoare închisa, brun-castanie, cu luciu rosiatic pe penele cozii. Femela are o culoare deschisa, uniforma. Caracteristica acestei rase este monogamia. Femelele încep ouatul timpuriu, au o productie mai mare de oua, iar puii sunt caracterizati printr-o viteza mare de crestere (caracter important pentru cresterea acestei specii în captivitate).

- Fazanul chinezesc gulerat (Phasianus cochicus torquatus). Are în jurul gâtului un inel de culoare alba închisa complet, întrerupt uneori în partea posterioara, dar niciodata anterior. Culoarea penelor este brun-galbuie, cu nuante verzi pe cap, galben-portocaliu pe umeri si partile laterale ale trunchiului verde pe partea posterioara a spatelui, brun-roscat cu nuante aurii pe piept si gri-albastrui pe rectricele codale. La femele, coloritul are un fond general mai deschis roscat, nuante mai închise pe spinare

- Fazanul de Formoza (Phasianus cochicus formosanus), are o talie mai mica decât fazanul chinezesc, cu care se aseamana la culoare. Nuantele coloritului la mascul sunt mai deschise cu precadere pe flancuri si portiunea anterioara a spinarii. La femele, nuantele de culoare sunt mai închise pe spinare decât la masculi.

Cea mai mare importanta pentru fazanul de vânatoare din România o prezinta produsul de hibridare realizat la fazaneria de la Padurea Verde, de la marginea Timisoarei, între masculul de fazan comun si femela de fazan auriu, care se asemana mai mult cu fazanul de vânatoare, dar cu greutate corporala mai mare, de peste 2 kg, cu rezistenta organica deosebita si adaptabilitate crescuta.

B. FAZANUL DE DECOR

- Fazanul auriu (Chrysolophus pictus). Este fazanul cu talia cea mai mica, dar în schimb si cel mai frumos. Masculul prezinta pe cap si gât o formatiune de pene sub forma unui mot, prelungit pe partea postero-inferioara a gâtului, sub forma de gluga. Culoarea penajului este foarte variata la mascul (cu un amestec de rosu aprins, albastru si castaniu) si foarte simpla la femela, de culoare bruna.

- Fazanul argintiu (Genaeus nycthemerus) are o talie mare, asemanator cu rasele de gaini usoare. Caracteristic acestuia este motul de culoare neagra, care se continua pe partea dorsala a gâtului. Spinarea si coada la masculi au o culoare argintie. Femela are colorit uniform, pe toata suprafata corpului, de nuanta bruna închisa.

- Fazanul regal (Symaticus reevesii) este specia de fazan cu cea mai mare talie, cu o lungime totala a corpului la masculi de peste 2m, din care coada reprezinta pâna la 1,5m. culoarea capului, ca si a gulerului-inel de pe gât este alba, restul corpului fiind galben împestritat cu negru. Penele rectrice au culoare deschisa, barate cu dungi subtiri negre si brune. Este o specie de fazani bine adaptata conditiilor din Europa.

Diferentierea dintre mascul si femela este foarte pronuntata la fazanul salbatic. Masculul este de culoare verde sau albastru închis, penajul capului având tente metalice stralucitoare, cu smocuri ridicate bine pronuntate, penele capului fiind asemanatoare unor cornite. Pieptul are culoarea rosiatica a cuprului, cu o stralucire înspre albastru-violet. Partea superioara a spatelui are culoarea rosiatica a cuprului, înspre un rosu auriu iar partea inferioara si penele exterioare ale aripilor sunt de o culoare ocru deschis. Coloritul femelelor este maroniu deschis, cu nuante gri închis în regiunea capului, gâtului si pe partile laterale ale pieptului.
Fazanul salbatic are o lungime totala medie de 85-100cm. Coada are o lungime de 45-50cm si este compusa din 18 pene ascutite si foarte elastice. Femelele depun în medie între 40-45 de oua, mergând pâna la maximum de 55 de oua. Acesti fazani se cresc usor în voliere , care sunt niste custi de dimensiuni mari, confectionate din plase de sârma. Masculii cântaresc între 1,3kg si 1,5kg iar femelele în jur de 1kg.
14324631_XOEWDLYKD
14324631_XOEWDLYKD
14324642_JWRVXXFJX
14324642_JWRVXXFJX
14324370_KXSRFVVSG
14324370_KXSRFVVSG
1
1

Comentarii album • 63
FazaniDambovita 17 decembrie 2017  
In poza nr 5 se vede un fazan alb, este din crescàtoria Dv..?
Raportează
pasarideexpozitie 17 decembrie 2017  
Este matase japoneza :) Ma repet, niciodată nu am avut fazan alb!!!
Raportează
FazaniDambovita 17 decembrie 2017  
I-mi. cer scuze. ,daca am deranjat cu intrebarea...
Raportează
iulian95 19 aprilie 2014  
as dori femela comuna la ce pret este?
sunt tot din cl
Raportează
pasarideexpozitie 19 aprilie 2014  
nu mai este de actualitate anuntul.
Raportează
lidia 11 martie 2014  
superbi
Raportează
daneporumbei 16 ianuarie 2014  
frumosiii
Raportează
danieli 8 ianuarie 2014  
ff frumosi
Raportează
FELICITA 20 decembrie 2013  
Frumosi.
Raportează
aditzaaa 10 februarie 2013  
salut la ce pret dai femela comuna.ast raspuns
Raportează
usurelu15 3 februarie 2013  
frumosi
Raportează
sorincristea 14 noiembrie 2012  
am fazani de vanzare comuni si tenebrosi
Raportează
anonim
Romanciuc Dumitru 6 septembrie 2012  
buna ziua , nu vindeti 2-3 puicute de fazan comul de anul acesta ....am un cocos ff frumos din primavara si intentionez sa fac o familie ;
Raportează
pasarideexpozitie 7 septembrie 2012  
buna ziua. discutam prin luna octombrie-noiembrie. atunci este posibil sa scot ceva la vanzare
Raportează
anonim
AlexBV 22 mai 2012  
Buna ziua. Cresc fazani de placere, iar iar in aceasta dupa-masa mi-au iesit 3 pui frumosi. Din pacate unul dintre ei are un ochi lipit.Linia de separatie se vede dar nu il deschide.Ma puteti ajuta va rog frumos cu un sfat? Multumesc anticipat
Raportează
pasarideexpozitie 22 mai 2012  
Sunati-ma si am sa va explic.
Raportează
jagdterrieri 10 mai 2012  
oua de vanzare de tenebrosi nu aveti ?
Raportează
pasarideexpozitie 10 mai 2012  
nu vand. eventual tineret prin luna septembrie-octombrie.
Raportează
MarianWBB 24 aprilie 2012  
buna ziua,va rog sa mi spuneti si mie cnd ajunge un fazan la maturitate
Raportează
pasarideexpozitie 24 aprilie 2012  
Buna ziua. La un an fazanul comun si celelalte rase e posibil si la 2-3 ani.
Raportează
maitaionut 1 martie 2012  
f frum sa-ti traiasca
Raportează
radigabi 24 februarie 2012  
FRUMOSI;CUMPAR FAZANI COMUNI si TENEBROS
Raportează
pasarideexpozitie 24 februarie 2012  
suna-ma si discutam. am de vanzare.
Raportează
anonim
elena.darca@gmail.com 1 februarie 2012  
Buna ziua. va rog ma intereseaza si pe mine sa cumpar fazani.
Raportează
scorpyon 25 decembrie 2011  
foarte frumosi,am si eu
Raportează
yonut 6 octombrie 2011  
minunati..
Raportează
AJColumbofilaGalati 13 septembrie 2011  
Vă așteptăm la cel mai mare eveniment al anului 2011 - ca participant sau ca vizitator !
*
&
*

EXPOZIȚIA NAȚIONALA a U.G.C.P.P.A.M. România - GALAȚI
22 -27 NOIEMBRIE 2011

PROGRAMMARȚI ------ 22.11.2011 -- ORA 12 -22.00 -- PRIMIREA EXPONATELOR

MIERCURI -- 23.11.2011 -- ORA 10 -20.00 -- ARBITRAREA EXPONATELOR

JOI -- ----- /// - 24.11.2011 -- ORA 8 - 20.00 -- ARBITRAREA EXPONATELOR

VINERI -- - - - 25.11.2011 -- ORA 12.00 -- DESCHIDEREA OFICIALĂ A Expoziției Naționale
- - - - - - - - - - - - - - - - ORA 12 -18.00 VIZITAREA EXPOZIȚIEI

SÂMBATĂ -- 26.11.2011 -- ORA 8 -18.00 -- VIZITAREA EXPOZITIEI .....................
-- --- --- ------------------- ---------- -- ORA 13.00 SEDINȚA NATIONALĂ U.G.C.P.P.A.M –ROMANIA
---------........ - - - - - - - - ORA 19.00 CINA - Banchet

DUMINICA -- 27.11.2011 ORA 8 -12.00 VIZITARE EXPOZITIE
. . . . - - - ORA 12.30 - ELIBERAREA EXPONATELOR

TARIFE :

TAXA DE BOXĂ : ………….... 10 LEI
Preț CATALOG : …………...20 LEI (obligatoriu pentru fiecare participant)


Conform HOTARÂRII ADUNĂRII GENERALE A U.G.C.P.P.A.M – ROMÂNIA , fiecare membru este obligat să expună minim 2 ( două) EXEMPLARE , ideal 10 exemplare și mai multe.
Raportează
nicubos 7 mai 2011  
vind fazan auriu pe galben si iepuri din 7 rase pui si maturi
Raportează
pasarideexpozitie 7 mai 2011  
spor la vanzare !
Raportează
claudiumarian 23 aprilie 2011  
ai fazani de casa?nu am mai auzit dar bravo sati draiasca
Raportează
bebelu 8 aprilie 2011  
femelele sint tenebros sau comune?
Raportează
pasarideexpozitie 8 aprilie 2011  
mai este doar o singura femela comuna si doi masculi, unul comun si unul tenebros.
Raportează
aurita 4 aprilie 2011  
asi dori sa cumpar si eu fazani la ce pret sunt si cum pot intra in posesia lor?
Raportează
pasarideexpozitie 4 aprilie 2011  
mai am disponibile doar doua femele si un mascul, toate pasari din 2010. pretul este de 70 lei/buc. daca plata se face anticipat, ii pot trimite oriunde in tara. daca locatia dvs. ne permite, le pot trimite si prin microbuzele care pot face legatura intre localitatile noastre.
Raportează
alb95negru 9 martie 2011  
sall imi sp si mie in ce perioada a anului incep sa faca oua fazani pls ..............ast raspuns pe pagina mea
Raportează
pasarideexpozitie 9 martie 2011  
Aprilie-Iulie
Raportează
iftenecristian 14 martie 2011  
si cate oua fac aprox???am inteles ca nu clocesc in captivitate...
Raportează
pasarideexpozitie 14 martie 2011  
intre 40 si 100 oua. clocesc si in captivitate daca li se oferta un mediu propice.
Raportează
valy2509 9 ianuarie 2011  
frumosi....te mai intereseaza femele de comun?astept raspuns pe pagina mea
Raportează
florincrauciuc 5 ianuarie 2011  
frumoase pasari
Raportează
durkayakemal 4 ianuarie 2011  
frumos
Raportează
FazaniTudorBucuresti 3 ianuarie 2011  
Felicitari pentru introducere :)

Mult succes in continuare!
Raportează
pasarideexpozitie 21 decembrie 2010  
cca 80 lei/buc., negociabil in functie de cantitate.
Raportează
iftenecristian 15 decembrie 2010  
frumosi...am si eu o pereche...;)
Raportează
kristy 27 noiembrie 2010  
la ce pret sunt fazani
Raportează
pasarideexpozitie 27 noiembrie 2010  
nu vand anul acesta
Raportează
lalea 27 noiembrie 2010  
superbe pasari!
Raportează
pasarideexpozitie 27 noiembrie 2010  
daca este vorba de vreo greseala, aceea imi apartine, pt faptul ca am folosit acele poze. multumesc de intelegere.
Raportează
lalea 27 noiembrie 2010  
nu e nici o suparare.{puteti lua ce vreti si cat vreti din alb.mele}m-as fi bucurat de un com.,chiar daca un prieten mi-a oferit aceste minunate poze{am specificat in descrierea alb.}asa ajungem unii la altii,lasand cate un mic cuvintel.azi am un an de cand mi-am deschis contul si mi-am facut multi prieteni in decursul acestui an,in sensul ca ne vizitam unii pe altii cand postam foto.sau albume noi.va rog nu luati in nume de rau.mai bine stergeti ambele com.plus acesta.va las unul proaspat.
Raportează
pasarideexpozitie 27 noiembrie 2010  
multumesc de intelegere. voi sterge comentariile.
Raportează
pasarideexpozitie 27 noiembrie 2010  
multumesc de aprecieri. acele trei poze mi-au fost trimise de un amic, nu stiam de unde provin, dar mi-au placut foarte mult. daca va deranjeaza preluarare lor, le pot inlocui.
Raportează
romyceu 7 noiembrie 2010  
ff
Raportează
ionutcrauciuc 7 noiembrie 2010  
salut, mai am de vanzare o pereche de potarnichi si fazani mongoli daca te intereseaza poti suna la nr 0753815842
Raportează
pasarideexpozitie 7 noiembrie 2010  
oferta ta o astept de cca 2 luni, iar tu in continuare imi spui ca ai de vanzare dar nu-mi prezinti niciun pret.
Raportează
zoocristi 27 octombrie 2010  
frumosssiii
Raportează
cornelius 12 martie 2010  
frumoase pasari ,sa va traiasca si succes cu ele!
toate cele bune!
Raportează
yonut 7 martie 2010  
Foarte frumosi..
Raportează
boldor 17 februarie 2010  
frumosi
Raportează
pasarideexpozitie 11 februarie 2010  
Disponibili spre vanzare am din luna Mai-Iunie. Pretul il discutam atunci.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.