pasarideexpozitie
5437 poze   360873 vizite

Plymouth Rock

Rasa Plymouth Rock

Rasa de gaini Plymouth s-a format în anul 1870. Este o rasă mixtă, de producţie atât pentru carne cât şi pentru oua. Plymouth Rock a fost formată, începând cu varietatea barată, în secolul al XIX-lea, în SUA, fiind recunoscută în anul 1870 si importată în Anglia în anul 1872. Rasa a fost formată prin încrucişări multiple si repetate la care au participat rasele Brahma, Dominicana, Combatant englez, Cochinchina, Minorca si Jawa.
Caracteristici: Rasa Plymouth Rock da impresia unei păsări solide şi puternice, cu o foarte bună proporţionalitate a corpului. Capul, relativ mare, are creasta simplă, mică. Trunchiul este larg si adânc, dar potrivit de lung, cu pieptul rotunjit. Spinarea, largă şi dreaptă, este aproape orizontală. Coada este scurtă şi globuloasă. Greutatea corporală 2,7 - 3,4 kg la gaină si 3,8 - 4 kg cocoş. Produce anual intre 150 - 170 ouă cu o greutate medie de 55 - 57 g, cu coaja galben închis până la brun. Are trunchi lung şi purtat orizontal cu creasta simplă mijlocie cu fluiere, ciocul şi pielea de pe corp galbenă.
Diferite varietăţi: barată, albă, brumărie, neagră, galbenă.
Defecte grave: cea mai slabă urmă de pene sau puf în încălţăminte, alb în urechiuşe, pene de altă culoare decât cele admise.Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.